Go back Trondheim Spektrum 60 år

Uteområdet Trondheim Spektrum
Historien bak Trondheim Spektrum har en lang historie

Trondheim Spektrum ligger i enden av Klostergata, ei bygate med navnet sitt etter Elgeseter kloster. Det sies at levningene etter vikingkongen Harald Hardråde ligger i Klostergata og har ligget der i 950 år.

Klostergata er ei bygate, nært til St. Olavs hospital og sykehusets mange tilbud. Klostergata ligger også nært til NTNU, Studentersamfundet og mange studentboliger. Nidareid bru til Ila og Gangbrua over til til Kalvskinnet forbinder området til midtbyen.

nidarø gård

Nidarø i forgrunnen med Nidarø gård fra 1858.

Nidarø sagbruk

Nidarø Sagbruk ble anlagt i 1894. Denne var dampdrevet frem til 1906 da de gikk over til elektrisk drift. Sagbruket ble nedlagt i 1928. Ett av våre selskapslokaler er oppkalt etter dette sagbruket.

trøndelagsutstillingen

Trøndelagutstillingen i 1930

skøytestevne

Bildet er fra et skøytestevne på Øya Stadion i 1901. Banen ble anlagt som «Øen stadion» i 1900 som en kombinert fiidretts- og skøytebane. Det betyr 120 år med idrettsanlegg på Nidarø.

brakker nidarø

Under 2.verdenskrig bygde tyskerne en stor militær forlegning på Nidarø. Etter krigen ble området regulert til park. Brakkene ble benyttet til undervisning frem til 1960- årene.

nidarøhallen hall a og b ferdig

Nidarøhallen ble oppført i tre byggetrinn. i 1963 står hall A og B ferdig

Uteområdet Trondheim Spektrum

I 2014 vedtok et enstemmig formannskap utbygging og rehabilitering av Trondheim Spektrum. Bygget sto ferdig i oktober 2019 akkurat klar til å ta imot håndball EM for menn og store konsertarrangement som Volbeat som trakk 12 000 publikummere.

Bli den første til å få siste nytt! 🤩

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på nyheter og arrangement

Alle felter merket med stjerne (*) er obligatoriske.

Hva er du interessert i?